Nordic marine complex 250g

Z
I
R
K
 
Kód zboží:65072101
Výrobce:Nordic nutrients
Dostupnost:skladem
 
Cena:458 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Nordic marine complex 250g

Oblíbený tradiční Norský potravinový doplňek
Nordic Marine Complex je považován za jeden z nejvýživnějších produktů na světě. Jedná se o přírodní rybí prášek, který je přirozeným zdrojem vysoce kvalitního a snadno vstřebatelného proteinu (65 %) se všemi 9 esenciálními aminokyselinami. Dále obsahuje kolagen, vitamíny (B2, B12 D, A, E atd.) a minerály - (vápník, jód, zinek, selen, hořčík, železo, fosfor atd. ), mořské omega-3 mastnými kyseliny a další stopové prvky.

Přírodní produkt z udržitelného rybářství. Výživný prášek z celé ryby a tedy i z kůží a kostí
Nordic Marine Complex je přírodní a nutričně vysoce hodnotný doplněk stravy pro ty, kteří chtějí posílit tělo čistě přírodním produktem. Náš produkt je vyroben z vedlejších produktů získaných při zpracování rybího filé. Vše je pečlivě zpracováno s ohledem na zachování nutričních hodnot.

100 % přírodní, extra výživná směs mořských macro a micro-nutrientů
Pochází z divoce lovené norské tresky - tresky obecné, tresky bezvousé a tresky jednoskvrnné - z hlubokých, studených a čistých vod Severního Atlantiku - Norského a Barentského moře.

Benefity Nordic Marine Complex
Nordic Marine Complex
Pro pevné kosti a vyšší hladinu energie.
Posiluje funkční pohybový aparát.
Nordic Marine Complex
Prevence osteoporózy.
Díky vysokému obsahu živočišného a lehce vstřebatelného vápníku.
Nordic Marine Complex
Bohatý na vápník a fosfor pro posílení kostí a zubů.
Dobrá alternativa pro lidi s intolerancí na laktózu, a pro ty co nekonzumují mléčné výrobky.
Nordic Marine Complex
Bohatý na jód - posilovač imunity a vitality.
Přírodní jód, selen a vitamín B12 posilují imunitní systém a energetickou hladinu.
Nordic Marine Complex
Jód je důležitý pro kognitivní funkce a činnosti nervové soustavy.
Nordic Marine Complex
Zcela přírodní produkt.
Bez laktózy, cukru, lepku, antibiotik, hormonů, GMO, umělých přísad a konzervantů.
Nordic Marine Complex
Využíváno speciality.
Rybí prášek již léta používá WHO při katastrofách hladu a podvýživy.

Proč užívat rybí prášek z divokých tresek?
Pouhá konzumace rybího masa nezajišťuje dostatečný příjem minerálů a všech dalších důležitých živin. Ty jsou nejvíce obsažené v ostatních částech ryb. Náš rybí prášek je vyroben z "byproduktu" při výrobě filetů, např. rybího zákrčí, kostí a kůže. Tyto části ryb jsou bohaté na důležité minerály a vitamíny, které se v rybích filetách nenachází. Ryby se uvaří v páře, usuší a pomelou přímo na lodi. To znamená, že nutriční obsah je mnohem vyšší než při konzumaci filetů. Prášek je vyroben během několika hodin po vylovení ryb z hlubokého a čistého Atlantského oceánu.

Velmi bohatý přírodní zdroj mořského vápníku. Pro silné kosti a svaly, výborný pro rekonvalescenci po úrazech, při hojení zlomenin, při problémech s pohyblivostí např. při revmatoidní artritidě, pomáhá při prevenci osteoropózy.
Marine Complex je vydatným přírodním zdrojem přírodního, dobře využitelného a do těla vstřebatelného vápníku získaného z rybích kostí. Vápník je potřebný pro udržení kostí a zubů a přispívá k normální funkci svalů. Denní dávka (10 g) pokrývá až 82,1 % denní doporučené dávky vápníku.

Pro posílení těla, imunity, po nebo při velké zátěži, při vyčerpání organismu, únavě a nedostatku energie
Ať už podstupujete velkou zátěž, chcete posílit odolnost nebo hledáte ideální přírodní zdroj vitamínů, minerálů a dalších důležitých mikronutrientů, tak jej najdete v tomto produktu. Vaše tělo dostane cennou komplexní podporu díky vysokému obsahu těchto superčistých přírodních nutrientů, které pocházejí z nejčistších arktických ryb. Prášek obsahuje vitamíny skupiny B a především vitamín B12, který není produkován v těle a musí být dodáván prostřednictvím stravy či doplňků. B12 mimo jiné přispívá k tvorbě červených krvinek a normální nervové funkci a je také důležitý pro tvorbu genetického materiálu a metabolismus tuků, sacharidů a bílkovin. Odhaduje se, že 20 % starších lidí trpí nedostatkem B12.

Nápomocný při prevenci diabetu a pomocník při inzulinové rezistenci.
Výsledky z vědecké studie - O účincích rybích bílkovin, Univerzita Bergen, Norsko. Klinický institut vedený - Onddru.

Výsledek studie: Protein z tresky je prospěšný v prevenci obezity a rozvoje diabetu typu 2.

Hlavní závěry studie.

Snížení hladiny cukru v krvni - tzn. hladiny glukózy - po jídle. Zlepšená inzulinová rezistence a tedy celkově zlepšení regulace glukózy.
Nižší koncentrace mastných kyselin NEFA v krvi. Zvýšená hladina NEFA je považována za rizikový faktor pro rozvoj inzulinové rezistence, potažmo diabetu.
Vyšší hladina Omega 3 mastných kyselin - DHA a EPA a zlepšený poměr Omega 6/3 v krvi a tkáních. Možný vliv na desaturaci a prodloužení kyseliny alfa-linoleové z potravy a možné zlepšení tvorby protizánětlivých eikosanoidů. Pravděpodobně kvůli specifickému složení aminokyselin.
Protein může mít protizánětlivý účinek.
Chronický zánět je často běžným důsledkem obezity a je spojen s rozvojem cukrovky 2 typu a kardiovaskulárních onemocnění.
Rychlejší nárůst svalové hmoty bez zvýšené fyzické aktivity, bez narušení vztahu mezi svalovou a tukovou hmotou.
Lepší využití tresčího proteinu a tedy lepší celkový efekt pro tělo, tzn. vyšší biologická hodnota ve srovnání s mléčným proteinem.
Studie proběhla na myších.

Související studie:

Nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold - en oppdatering av VKMs rapport fra 2006 basert på ny kunnskap[15.12.2014]
A Drotningsvik, SA Mjøs, I Høgøy, T Remman, OA Gudbrandsen (2014) A low dietary intake of cod protein is sufficient to increase growth, improve serum and tissue fatty acid compositions, and lower serum postprandial glucose and fasting non-esterified fatty acid concentrations in obese Zucker fa/fa rats. Eur J Nutr
V Ouellet, J Marois, J Weisnagel, H Jacques (2007) Dietary Cod Protein Improves Insulin Sensitivity in Insulin-Resistant Men and Women. Diabetes Care
Baked cod consumption delayed the development of kidney and liver disfunction and affected plasma amino acid concentrations, but dit not affect blood pressure, blood glucose and liver triacylglycerol concentrations in obese fa/faq Zucker rats. (2021)
Helsedirektoratets anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet
Fisk – ikke bare omega-3. Tidsskr Nor Lægeforen.
Složení:
Tabulka nutričních hodnot na 100g
Energetická hodnota 1 370 kJ/328 kcal
Tuky 4,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
- mono nenasycené mastné kyseliny 1,9 g
- poly nenasycené mastné kyseliny 1,4 g
Sacharidy 6,3 g
- z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 65 g
Vláknina 32,5 g
Sůl 0,8 g

Obsah aktivních látek na 10g
Vápník 348 mg
Jód 283 µg
Kolagen 900 mg
Omega-3 mastné kyseliny
120 mg
B 12 0,123 mg
Magnesium 22,7 mg
Železo 0,65 mg
Zinek 0,6 mg
Fosfor 39 mg
Selen 15 µg

Složení: 100 % prášek z treskovitých ryb (Gadus morhua, Pollachius virens, Melanogrammus aeglefinus). Neobsahuje přídatné látky (aditiva), barviva, konzervanty ani ochucovadla.
Dávkování:
Doporučená denní dávka je 1 vrchovatá polévková lžíce (=10 g) jednou denně. 10 g = odpovídá přibližně 50 g rybího filé. Návod k použití Smíchejte 1 vrchovatou lžíci prášku s 250 ml ovocné šťávy, vody nebo smoothie. Důkladně promíchejte a ihned vypijte. Pro jemnější chuť doporučujeme smíchat se šťávami, nejlépe z lesního ovoce. Nordic Marine Complex obohatí vaši kaši, rýži, polévku, omáčku nebo salát. I přes pečlivou kontrolu výroby může obsahovat malé zbytky rybích kostí. Výrobek obsahuje silica bag, který napomáhá absorbovat rybí odour.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Be my star Collagen 90 kapslí

MaxiVita kolagen forte + 2 x 60 kapslí

Sport Collagen Worx 250 g

Grass Fed True Collagen 200g




Výrobky značky:

Kategorie