Kurkumin 95% + Piperin 100 kapslí

Z
I
 
Kód zboží:44067069
Výrobce:Golden Nature
Dostupnost:skladem
 
Cena:599 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Kurkumin 95% + Piperin 100 kapslí

Kurkuma pochází z exotické vytrvalé rostliny zvané kurkumovník dlouhý (Curcuma Longa) a náleží do čeledi zázvorovitých (Zingiberaceae). Svůj původ má v jižní a východní Asii, ale v dnešní době se pěstuje po celém světě.
Kurkuma je známá především jako žlutý prášek, který se využívá jako koření. Má specifickou chuť a získává se z hlízy kurkumovníku. U nás na ni narazíme zejména ve formě prášku, ale dá se sehnat i čerstvá. Z článkovitého oddenku vyrůstají kořeny a dlouhé listy, později vznikají také světle žluté květy.

Kurkuma obsahuje značné množství aktivních látek a makroživin. Je složena ze sacharidů, bílkovin, tuků a vlákniny. Dále má v sobě antioxidanty, terpenové sloučeniny (turmeron, cineol, limonen, alfapinen), vitamin C, E, K a B1, B3 a B6. Z minerálních látek to je například hořčík, zinek, draslík a železo. Nejvýznamnější složkou je pak kurkumin, jež se řadí mezi polyfenoly (flavonoidy). Kurkumin je žluté až oranžové barvivo a je velmi schopným antioxidantem, který chrání buňky a bojuje proti volným radikálům.

Kurkuma podporuje:
- normální trávení
- normální činnost jater
- normální stav kloubů
- normální činnost jater – jaterní lipidy

Piperin je extraktem z černého pepře (Piper nigrum). Je to alkaloid, jež je štiplavý a přispívá k zahřívaní organismu, čímž zlepšuje termogenezi. Důležitou vlastností je zvýšení biologické dostupnosti některých látek – včetně kurkuminu. Ten vykazuje zhoršenou vstřebatelnost, kterou zlepší právě kombinace s piperinem.

Pepř černý podporuje:

- trávení – tělesná hmotnost
- pohlavní systém u žen
- zdraví jater
- normální činnost nervové soustavy
- normální funkce dýchacího systému
- normální stav pokožky
- oběh v jemných krevních cévách a kapilárách
- antioxidant.
Složení:
Kurkumin (Standardizovaný extrakt 95% kurkuminoidů), kurkuma mletá, černý pepř (Standardizovaný extrakt 90% piperinu), transparentní rostlinná (HPMC) tobolka.

Průměrné nutriční informace v 1 kapsli:
černý pepř100 mg
Kurkuma prášek100 mg
Kurkumový extrakt400 mg
Dávkování:
Užívejte 1-2 kapsle 1x denně, zapít dostatečným množstvím tekutiny.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Enzyme+ 90 kapslí

Rakytníček veganské želé s rakytníkem 90 ks

Omega 3 extreme 500 EPA / 250 DHA 180 kapslí

Extra green detox 200 g




Výrobky značky:

Kategorie