Cognitive Complex 60 kapslí Kognitivní kompl.

I
Z
R
 
Kód zboží:66067070
Výrobce:Viridian nutrition
Dostupnost:skladem
 
Cena:741 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Kognitivní komplex

COGNITIVE COMPLEX

Cognitive Complex je určen pro všechny, kteří chtějí podpořit svůj duševní výkon a koncentraci a zároveň navodit pocit klidu. Představuje tak zajímavou alternativu kofeinovým či jiným stimulačním doplňkům. Ty zvedají výkon sice intenzivně, ale pouze krátkodobě a především umocňují stres a nervozitu.

Cognitive Complex je pokročilá směs neuroprotektivních a antioxidační látek speciálně zaměřených na podporu mozkové funkce, jejichž účinky souvisí s redukcí oxidačního stresu, fluiditou buněčných membrán, působením neurotransmiterů a také pocitem klidu a relaxace.

Produkt je vhodný pro všechny jedince zaměřené na:

- Koncentraci a duševní výkon
- Potlačení nervozity
- Duševní výkonnost při vyšším věku

Obsažené složky

Fosfatydilserin

Hlavní fosfolipid v lidském mozku. Je obsažený v buněčných membránách a spolu s dalšími fosfolipidy tvoří jejich základní stavební složky. Vlastnosti a účinky této látky velmi úzce souvisí s komunikací mezi buňkami, fluiditou buněčných membrán a přenosem biochemických informací do buňky, což spouští buněčné reakce.
Mnoho klinických studií potvrdilo, že účinky fosfatydilserinu souvisí s kognitivními funkcemi (paměť, učení, užití slovní zásoby a koncentrace). Předpokládá se také, že jeho vlastnosti souvisí i s potlačením stresu a deprese díky schopnosti ovlivnit vylučování kortikotropinu, hlavního stresového hormonu.

Acetyl-L-Karnitin

Acetyl-L-Karnitin a jeho vlastnosti jsou velmi dobře známé všem, kteří pravidelně cvičí. Souvisí totiž s energetickým metabolismem a spalováním tuku. Mimo to jeho účinky ale souvisí i s antioxidační ochranou buněk, produkcí energie v mozku a metabolismem fosfolipidů. Klinické studie ukázaly účinek Acetyl-L-Karnitinu při Alzheimerově chorobě, depresi ve vyšším věku, nedostatečném okysličení mozku a snížení kognitivních schopností díky alkoholismu.

Kyselina alfa-lipoová

Kyselina alfa-lipoová je silný antioxidant, jehož vlastnosti souvisí s produkcí buněčné energie, stavem buněk a jejich ochranou proti volným radikálům rozpustným v tuku a vodě. Její účinky jdou dokonce tak daleko, že mají vliv i na činnost dalších antioxidačních složek. Proto je velmi účinná zejména v součinnosti s ostatními látkami jako je na příklad koenzym Q-10 a dalšími.

L-Theanin

L-Theanin je unikátní aminokyselina, kterou obsahuje téměř výhradně pouze Čajovník čínský. A jde také o tu zásadní složku, jejíž vlastnosti souvisí s nervozitou a stresem. Jeho účinky jsou totiž spojené s produkcí dopaminu, serotoninu a aktivitou takzvaných alfa vln, které v mozku značí stav relaxace a pohody.
Největším přínosem této látky je, že spolu s potlačením nervozity nepřichází útlum, ale naopak zůstává bdělost a koncentrace. L-Theanin je obsažen v zeleném čaji, který má více kofeinu než káva, a je to právě L-Theanin, co jeho účinky vyrovnává – po velkém množství čaje narozdíl od kávy nepřichází roztěkanost a nervozita.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 je přirozeně se vyskytující látka a nezbytná součást mitochondrií, kde je účastna energetického metabolismu. Její účiniky souvisejí s nápravou neurologických poškození, se stavem srdce a cév a také plodností.

Směs superpotravin “Viridian Green Food Blend”

Zatímco běžné firmy vyrábějící užívají ve svých výrobcích chemicky vytvořená plnidla, která zanáší organismus a škodí mu, Viridian jako “plnidlo” použil směs spiruliny, tolice vojtěšky a borůvky. O kvalitách a přínosu těchto tří inegrediencí není třeba se déle rozepisovat.

Čistota produktu

- Všechny složky jsou 100% aktivní
- Produkt je oficiálně certifikován autorizačním úřadem Soil Association jako organický produkt s garantovaným ekologickým původem použitých ingrediencí.
- Použita je výhradně forma kvalitních kapslí rostlinného původu, s obsahem volného prášku (značka Viridian Nutrition nevyužívá formu levnějších tablet z důvodu vysokého obsahu balastních pojiv a lepidel, která mohou tvořit až 50% tablety)
- Produkt neobsahuje geneticky modifikované, či ozařované složky
- Neobsahuje složky živočišného původu: vhodné pro vegany
- Neobsahuje konzervační prostředky, umělá barviva, pšeničný lepek, pšenici, laktózu, přidané cukry, kvasnice, stearát hořečnatý, kyselinu stearovou
– Složky obsažené v produktu pochází z plodin a rostlin od malých lokálních producentů. Jednou z klíčových zásad Viridianu je právě podpora místních farmářů a výrobců (nikoli nadnárodních korporací), s nimiž má velmi korektní a férové vztahy. Viridian tak naplňuje svoje heslo etické vitamíny a rovněž díky tomu garantuje kvalitu svých doplňků, protože má přehled o celém výrobním procesu – doslova od semínka až po finální produkt.


Balení: 60 kapslí (38,5 g)
Složení:
Složení ve 2 veganských kapslích: acetyl-L-karnitin 200 mg, fosfatidylserin 100 mg (ze sóji), kyselina alfa lipoová 100 mg, L-theanin 100 mg, koenzym Q10 20 mg, zinek 5 mg (50 % RHP*) (citrát zinečnatý), na bázi vojtěšky 151,2 mg, spiruliny 18,9 mg a borůvky 18,9 mg, obal kapsle hydroxypropylmethylcelulóza. *Referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek.
Vitamíny a minerály v jedné dávce
Kyselina alfa lipoová (Vitamin B13)100 mg
Zinek5 mg
Aminokyseliny v jedné dávce
L-Theanin100 mg
Obsah ostatních účinných látek v jedné dávce
Acetyl L-Karnitin200 mg
Fosfatidylserin100 mg
Koenzym Q1020 mg
na bázi borůvky18.9 mg
na bázi spiruliny18.9 mg
na bázi vojtěšky151.2 mg
Dávkování:
Dávkování: Berte 2 kapsle denně s jídlem nebo dle doporučení lékaře. Upozornění: Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v chladnu a suchu.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Resveratrol 98% extrakt 300 kapslí

Echinacea 60 kapslí

Super Greens PRO 360g

Vitamin D3 2000 I.U. SOFTGELS 100 kapslí




Výrobky značky:

Kategorie