Black Seed Oil 200ml Organic

I
Z
R
 
Kód zboží:66067091
Výrobce:Viridian nutrition
Dostupnost:skladem
 
Cena:612 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Black Seed Oil 200ml Organic

Organic Black Seed Oil

Semínka černého kmínu v bio kvalitě – černý kmín je používán rozličnými národy po celém světě jako prospěšná plodina už více než 2000 let. Užívali jej na příklad staří Egypťané – Tutanchamon měl dokonce nádobu s olejem z černého kmínu ve své hrobce. Je zmiňován i v Bibli, perský lékař Avicenna zmiňoval schopnost zvýšit energii a pomoci při únavě.

A obliba černého kmínu neklesá ani dnes – Organic Black Seed Oil je dokonce nejprodávanějším doplňkem značky Viridian ve Velké Británii.

Černý kmín je rostlinka, která má podobně jako na příklad kurkuma velmi univerzální použití – dočtete se o tom např. zde nebo zde.

Černý kmín obsahuje velké množství látek, z nichž některé se dokonce ještě ani nepodařilo identifikovat. Bezpečně rozeznané jsou zatím tyto: Nigellon, tymochinon, thymohydrochinon a thymol, z mastných kyselin pak kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina linolová a linolenová. Z vitamínů zde najdeme vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselinu listovou. Obsahuje také vápník, železo, měď, zinek, hořčík, a fosfor.

Produkt lze doporučit všem jedincům orientovaným na:

- Celkovou revitalizaci

Black seed oil je ideální pro smíchání se smoothies a dressingy, a proto přikládáme tyto recepty pro inspiraci:

Čokoládové smoothie
Ingredience: 1 hrnek mléka (použijte rostlinné, či živočišné dle vlastního uvážení), 25 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa, 1 lžíce kakaa, 1 banán, 2 sušené datle, 1 lžička vanilkového extraktu, 1-3 čajové lžičky Black seed oil dle chuti.

Postup: Veškeré suroviny vložte do nádoby od mixéru (datle nezapomeňte vypeckovat), uzavřete ji, nasaďte na smoothie maker a mixujte zcela dohladka. Musíme zmínit, že to bude chvíli trvat, protože opravdu důkladné zpracování čokolády zabere nějaký ten čas. Hotový nápoj můžete ještě na ozdobu posypat nastrouhanými čokoládovými vložkami.

Hruškové smoothie
Ingredience: 2 menší hrušky, malá hrst sušených brusinek (asi 25 gramů), 1 lžička chia semínek, 1 lžička lněných semínek, 1 lžička sezamových semínek, 1 lžička makových semínek, 250 ml vody, 1-3 čajové lžičky Black seed oil dle chuti.
Postup: hrušky opláchněte, rozčtvrťte, zbavte stopek a jadřinců a vložte do mixovací nádoby. Zalijte vodou a přidejte brusinky a všechna semínka. Nádobu nasaďte na smoothie maker a umixujte. Vzhledem k tomu, že semínka a relativně houževnaté sušené brusinkové plody něco vydrží, bude chvíli trvat, aby byl nápoj skutečně krémově jemný a bez zbytků pevných částí.

Kaparový dresing
Ingredience na 500 g (cca 10 porcí):1,5 g mletého pepře, 10 g soli, 30 g kapary, 90 g hořčice, 90 g octa, 100 g pažitky, 250 g oleje, 1-3 čajové lžičky Black seed oil dle chuti.

Postup: 1. Hořčici promícháme s pepřem a solí. 2. Postupně zašleháváme olej a nakonec dresink rozředíme octem. 3. Do dresinku přimícháme nadrobno rozsekané kapary a jemně nakrájenou pažitku.

Kari dresing
Ingredience: 100 g zakysané smetany, 100 g majonézy, 2 lžíce nasekané pažitky, 1 lžíce kari koření, citronová šťáva, mletý pepř, sůl, 1-3 čajové lžičky Black seed oil dle chuti.
Postup: 1. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou, kari kořením, Black seed olejem a nasekanou pažitkou. 2. Dresink dochutíme pepřem, citronovou šťávou a solí, promícháme a necháme chvíli v lednici vychladit.

Čistota produktu

- Všechny složky jsou 100% aktivní

- Produkt neobsahuje geneticky modifikované, či ozařované složky

- Neobsahuje složky živočišného původu: vhodné pro vegany

- Neobsahuje konzervační prostředky, umělá barviva, pšeničný lepek, pšenici, laktózu, přidané cukry, kvasnice, stearát hořečnatý, kyselinu stearovou

– Složky obsažené v produktu pochází z plodin a rostlin od malých lokálních producentů. Jednou z klíčových zásad Viridianu je právě podpora místních farmářů a výrobců (nikoli nadnárodních korporací), s nimiž má velmi korektní a férové vztahy. Viridian tak naplňuje svoje heslo etické vitamíny a rovněž díky tomu garantuje kvalitu svých doplňků, protože má přehled o celém výrobním procesu – doslova od semínka až po finální produkt.
Složení:
organický (kvalita BIO) olej extrahovaný ze semínek egyptského černého kmínu (Nigella Sativa) 100 %.

Doplněk stravy.
Obsah ostatních účinných látek v jedné dávce
Kyselina linolová2540 mg
Kyselina olejová1040 mg
Dávkování:
Dávkujte denně 5 - 15 ml (1-3 čajové lžičky) s jídlem. Olej můžete přidat do Vašeho oblíbeného jídla, zeleninového salátu, koktejlu, nebo dávkovat přímo. 1 porce odpovídá 5 ml (čajová lžička). Balení obsahuje přibližně 40 porcí. Upozornění: Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy, pokud neurčí lékař. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v chladnu a suchu. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 6 týdnů.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

MaxiVita Exclusive detox očista jater 20 šumivých tablet

Krill oil 60 kapslí

Omega 3:6:9 Oil 200ml Organic

Kurkumin 30 tobolek




Výrobky značky:

Kategorie