Vegan Omega 3 Algae 90 kapslí (420mg DHA & 140mg EPA)

I
Z
 
Kód zboží:61067212
Výrobce:Arctic Blue
Dostupnost:skladem
 
Cena:735 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Vegan Omega 3 Algae 90 kapslí (420mg DHA & 140mg EPA)

VEGAN OMEGA 3 ALGAE

Doplněk stravy s obsahem omega 3 (DHA & EPA) z oleje z mořských řas.

#1 ALGAE OMEGA-3 OIL

Čistý olej z řasy Schizochytrium sp. pěstované v kontrolovaném ekologickém prostředí
420 mg DHA + 140 mg EPA
Forma - malé kapsle (snadnější polykání)
Zcela bez pachuti a zápachu (díky velmi nízké oxidaci)
100% veganský (olej z řasy + veganská kapsle)
Totožné omega-3 jako v rybím oleji (řasy jsou zdrojem omega-3 pro ryby)
Omega-3 = stavební látky, oxidativní stres, psychická a fyzická kondice, regenerace
Biologicky odbouratelný kompostovatelný sáček (bez obsahu plastů)

Čisté a čerstvé oleje z řas - ideální a etický zdroj omega 3

Algae olej je vyrobený z řasy, proto se mu také někdy říká veganský rybí olej. Jak to? Rybí olej je vyrobený z tuku ryb, které získaly tukové zásoby pojídáním řas. Řasy (algae) jsou tak zdrojem omega-3 mastných kyselin pro ryby. Olej z řasy je proto jediný olej na světě, který obsahuje stejné omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) jako rybí olej.

Povolená zdravotní tvrzení podle nařízení Komise (EU) č. 432/2012, č. 536/2013 a Rady (ES) č. 1924/2006:

DHA přispívá k udržení normální činnosti mozku / DHA přispívá k udržení normálního stavu zraku / EPA a DHA přispívají k normální funkci srdce / DHA a EPA přispívá k udržení normální hladiny krevních triglyceridů / DHA a EPA přispívají k udržení normálního krevního tlaku

Řasy - potravina budoucnosti

Řasy jsou stále více používané a určitě budou potravinou budoucnosti. Jsou to miniaturní rostliny produkující vlastní omega-3 mastné kyseliny. A to dokonce i na zemi v uzavřeném a kontrolovaném prostředí. V přírodě to funguje tak, že řasy přenáší své omega-3 do ryb, které je zkonzumovaly. Olej z řas je tak ve skutečnosti stejně silný a kvalitní jako olej rybí. Arctic Blue vyrábí svůj olej z kultivovaných řas v kontrolovaném prostředí, je tak zajištěné, že olej neobsahuje žádnou kontaminaci z oceánu. Arctic Blue Algae olej je 100% veganský, při jeho výrobě nebyl využitý žádný rybí olej. Kapsle jsou také veganské, želatina také byla nahrazená mořskou řasou.

Samozřejmostí je pěstování bez pesticidů, olej by tak mohl být označený jako BIO, bohužel pro to však ještě neexistuje legislativa. Je to ale jen otázka času.

Rostlinná alternativa rybího oleje

Algae jsou jednobuněčné rostliny vyskytující se v řekách i oceánech. Je jich mnoho druhů, jen jeden druh ale produkuje ty správné omega-3 ve velkém množství. Jde o druh Schizochytrium, ze kterého extrahujeme náš algae olej. Podobně jako probiotické kultury nebo pivní kvasinky ve velkých nádobách dělají svou práci, tak i řasy rostou kontrolovaně do silné hustoty. Následně je z nich extrahován olej.

Při prvních pokusech pěstovat algae v suchozemských podmínkách vznikal jen algae DHA olej. Řasy lze ale přirozeně nasměřovat k bodu, kdy produkují EPA olej a nebo EPA / DHA olej. Olej z řas je tak perfektní alternativou rybího oleje.

Při výběru algae oleje je třeba dbát na následující charakteristiky: oficiální označení / certifikace vegan, množství EPA / DHA a absence nepříjemné pachuti a zápachu. Podle těchto základních bodů lze rozlišit kvalitu a čerstvost. V Arctic Blue toto 100% garantujeme, čerstvost algae oleje také pravidelně měříme v laboratoři. Stejně jako u rybího oleje se i u algae oleje měří tzv. hodnota Totox = total oxidation value.

Jak je to s ideálním poměrem mezi DHA a EPA?

DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová) jsou si velmi podobné. Rozdíl je pouze v tom, že DHA má ve svém řetězci 22 uhlíků, zatímco EPA 20 uhlíků. DHA má vlastnosti související se stavbou tkání, zatímco EPA s oxidativním stresem. Tělo je ale velice chytré - podle potřeby si DHA přetváří na EPA (stačí jen odstranit dva uhlíky). Při dostatečném příjmu DHA si tak tělo poměr mezi DHA a EPA reguluje samo. To je důležité zejména pro mozek, srdce a nervovou soustavu.

Čerstvý olej z ekologicky pěstovaných řas

Olej z algae obsahuje ty samé omega-3 jako rybí olej, takže je přirozeně náchylný k oxidaci úplně stejným způsobem. Náš algae olej je ale plněný do lahviček a kapslí v čerstvém stavu, je tak zaručeno jednak zachování omega-3, a také žádný nepříjemný odér nebo pachuť. K čerstvosti mu pomáháme výhradně přírodními antioxidanty.

Čerstvost lze samozřejmě změřit přivoněním nebo ochutnáním - čerstvý olej nikdy nebude zavánět odérem. Čerstvost lze ale také změřit velmi precizně v laboratoři a pak ji vyjádřit číslem. Hodnota Totox je u olejů Arctic Blue měřena pravidelně. V mnoha analýzách se stupeň oxidace měří pouze hodnotou peroxidu. To je nedostatečné, protože peroxidy jsou ještě dále konvertovány. Měříme proto i druhý ukazatel, hodnotu anisidinu. Jen s oběma těmito hodnotami pak může být určena správná celková oxidace a čerstvost.

Jde o mezinárodně rozeznávanou hodnotu pro rozeznávání oxidace u oleje. Čím nižší je číslo, tím je olej čerstvější. Evropský standard pro Totox hodnotu je 26. Podle nás jde o nesmyslně vysoké číslo a jsme rádi, že se nacházíme pod 1/3 této hodnoty a můžeme tak garantovat výjimečně bezpečný a kvalitní produkt. Peroxidová hodnota rybího oleje Pure Arctic MSC pro kapsle je vždy mezi 0 a 0,5 a hodnota anisidinu < 1 nebo < 2, takže hodnota Totox je < 2 nebo < 3. Naplnění láhve nebo výroba kapsle hodnotu Totox mírně zvyšuje, čímž se pro kapsli s rybím olejem Arctic Blue MSC a Algae olej zvyšuje na obvyklou hodnotu 5 s maximální odchylkou 5-10.

Některé značky s nabídkou omega-3 tuků velmi často a záměrně uvádí Totox hodnotu původní suroviny, tedy rybího oleje před nalahvováním / nakapslováním do finálního produktu. Férový výrobce vždy uvede skutečnou Totox hodnotu, tedy hodnotu která odpovídá stavu až po nalahvování oleje. Společnost Artic Blue si samozřejmě zakládá na poctivém a seriózním přístupu k zákazníkovi.
Složení:
olej z mořské řasy (Schizochytrium sp.), veganská kapsle (glycerol, modifikovaný hrachový škrob, karagenan), extrakt z rozmarýnu, antioxidant (tokoferoly, askorbylpalmitát).

Aktivní látky:
ve 2 kapslích*
Olej z mořské řasy 1200 mg
Omega-3 DHA 420 mg
Omega-3 EPA 140 mg
*2 kapsle odpovídají denní dávce
Dávkování:
2 kapsle denně, během jídla nebo po jídle. Obsahuje 45 denních dávek. Upozornění: Není náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou dávku. Skladujte v suchu, chladu, mimo dosah dětí.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Floradix železo + 500 ml

Pharma citicoline 60 kasplí

Vyprošťovák active citronový 20 šumivých tablet

Algae Chlorella Organic 240 tablet (Bio řasa chlorella)




Výrobky značky:

Kategorie