Xylitol - přírodní sladidlo 250 g

 
Kód zboží:82191107
Výrobce:Salvia paradise
Dostupnost:skladem
 
Cena:129 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Xylitol - přírodní sladidlo 250 g

Nízkokalorické, naprosto přírodní sladidlo stejné struktury jako řepný cukr, vyrobené z březové kůry.

Xylitol se nachází v mnoha druzích ovoce, zeleniny, ale například i v březové kůře. Je o 40 % méně kalorický než řepný cukr a nemá naprosto žádné vedlejší pachutě. Ve všech směrech dokáže nahradit řepný cukr.

Xylitol je vynikající prostředek pro zuby. Mnohé studie prokazují, že například žvýkačky slazené 100% xylitolem snižují zubní – bakteriální plak. V něm se vyskytují mikroorganismy, které zapříčiňují rozklad sacharidů na organické kyseliny. Tyto kyseliny spolu s bakteriálními enzymy odvápňují sklovinu, což vede ke vzniku zubního kazu.
Xylitol je tedy vhodný prostředek předcházející zubnímu kazu. Pokud chceme využít jeho blahodárného účinku na zubní sklovinu, stačí lžičku (cca 3 g) rozpustit na jazyku a uchovávat v ústech asi minutu – po jídle.
Složení:
100% xylitol.
Dávkování:
S xylitolem je vhodné začít opatrně. Berme na vědomí, že se s ním tělo doposud setkalo pouze v omezeném množství. Xylitol je bezpečný pro dospělé i děti ve velkém množství. Nicméně pokud vezmeme v počátcích více jak např 15–20 g denně, může to mít projímavý účinek. Tělo si na xylitol během několika dnů zvykne a pak je možné brát xylitol dle potřeby až do výše 100 g denně (děti do 12 let ne více jak 50 g za den). Pro děti do 12 měsíců není xylitol vhodný. Takto malé děti ještě nedokáží plně xylitol metabolizovat.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Sladík sladidlo - stévie tablety 500 ks

Irbis čekanka sypké sladidlo 200g

Xylitol - přírodní sladidlo 1000 g

Irbis sypké sladidlo z rostliny stevie 200g




Výrobky značky:

Kategorie