Energy drink 900 g

P
E
K
X
V
 
Kód zboží:54052001
Výrobce:Penco
Dostupnost:skladem
 
Cena:446 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  


klikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšeníklikněte pro zvětšení


Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

Energy drink

Penco ED long je osvěžující iontový nápoj, který byl vyvinut pro rehydrataci organizmu při déletrvající zátěži, tj. nad 1,5 hod. Obsahuje i velmi potřebné sacharidy.

přispívá k udržení výkonnosti při delším vytrvalostním fyzickém výkonu
zvyšuje vstřebávání vody během fyzického výkonu
20 % isomaltulosy pro postupné uvolňování energie (sacharidy)
účinný antioxidační systém (zinek, mangan, selen a vitamíny C a E) přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem
prodlužuje schopnost podávat maximální výkon

PODROBNÁ CHARAKTERISTIKA:

Ztráty vody a minerálů pocením, jsou spolu s postupným vyčerpáváním energetických zdrojů hlavní příčinou poklesu výkonnosti. Podle typu sportu a intenzity zátěže, zejména u vytrvalostních disciplín, mohou dosahovat značných hodnot. Deficit vody se projevuje postupným zahušťováním krve a zvýšením její viskozity, což je obrovskou zátěží pro srdce a ledviny a spolu s přehřátím organizmu vede k dramatickému poklesu výkonnosti a k závažným zdravotním komplikacím. Nepříznivým projevům dehydratace lze účinně čelit vhodným iontovým nápojem.

Mezi přednosti Penco ED long patří vedle optimálního poměru elektrolytů (Na, K, Mg, Cl, Ca, P a dalších), zvýšený obsah polymerů glukózy (maltodextrinu) a vysoký obsah speciálního sacharidu isomaltulosy.

Výhoda polymerů glukózy spočívá v tom, že příliš nezvyšují osmolalitu nápoje a tím umožní účinnou rehydrataci při zvýšené energetické spotřebě, dané intenzivní vytrvalostní zátěží. Dalším pozitivním rysem iontového nápoje je vyšší obsah antioxidačních vitamínů C + E a klíčových prvků antioxidačního systému (selen + zinek + mangan), které chrání přetěžovaný organizmus před nebezpečím „oxidačního stresu“, způsobeného volnými kyslíkovými radikály. Ke zvýšené tvorbě volných radikálů dochází nejen vlivem škodlivých látek z vnějšího prostředí, ale i náročným tréninkem.

Zdrojem energie jsou jednoduché cukry (glukosa a sacharosa), složené sacharidy (maltodextriny) a unikátní disacharid isomaltulosa (PALATINOSE TM ) pro postupné uvolňování energie. V receptuře ED je 20% PALATINOSY TM . Sacharid Isomaltulosa byla objevena v roce 1957. Přirozeně se vyskytuje v medu a cukrové třtině. Vyrábí se ze sacharózy enzymatickou přeměnou 1,2- glykosidické vazby mezi glukózou a fruktózou na vazbu 1,6. Díky této rozdílné vazbě je isomaltulosa stabilnější než sacharosa, metabolizuje pomaleji bez výrazného zvýšení hladiny glukózy v krvi. Isomaltulosa je první pomalu stravitelný cukr, který poskytuje svalům a mozku stejné množství energie (4 kcal/g) jako sacharosa nebo glukosa, ale v delším časovém intervalu . Zatímco běžný cukr nebo glukosu tělo využije velmi rychle a hladina krevního cukru klesne na bazální hladinu asi po 60 min, sacharid isomaltulosa je metabolizována mnohem pomaleji a její hladina v krvi je plně vyčerpána až po 2 hodinách. PALATINOSA TM se vyznačuje nízkým glykemickým indexem (GI) a nízkou inzulínovou odezvou, je šetrná k zubům a je vhodná i pro diabetiky.

Vytrvalostní sportovci, kteří používají ED long s isomaltulosou před a během výkonu, lépe snáší intenzivní fyzickou zátěž a jsou schopni déle podávat maximální výkon.

Penco ED long je určen pro všechny sportovce, především vytrvalostní a jeho doporučené dávkování podle věku je uvedeno v tabulce.
Složení:
sacharóza, maltodextriny, isomaltulosa, glukóza, fruktóza, regulátor kyselosti: kyselina citronová, chlorid sodný, citrát sodný, mléčnan vápenatý, hořečnaté soli kyseliny citronové, aroma, citrát draselný, draselné soli kyseliny trihydrogenfosforečné, zahušťovadlo citrusový pektin, chlorid draselný, beta karoten, vitaminová směs (l-askorbová kyselina, tokoferyl-acetát 50%, nikotinamid, d-pantothenát vápenatý, riboflavin, pyridoxin-hydrochlorid, thiamin-mononitrát, kyselina pteroylmonoglutamová, d-biotin, kyanokobalamin), bisglycinát železnatý, glukonan zinečnatý, síran manganatý, glukonan měďnatý, jodičnan draselný
Průměrné nutriční informace v 1l. hotového nápoje:
Energetická hodnota966 kJ
Sacharidy - uhlohydráty54 g
Tuky0.1 g
Bílkoviny - proteiny0 g
Energetická hodnota230 kCal
Vitamíny a minerály v 1l. hotového nápoje:
Fosfor107 mg
Vitamín B1 - thiamin0.65 mg
Vitamín B12 - kobalamin2.17 mg
Vitamín B21 mg
Vitamín B3 - niacin10.7 mg
Vitamín B5 - kyselina pantothenová4.3 mg
Vitamín B6 - pyridoxin0.87 mg
Vitamín B7 - biotin87 mcg
Vitamín C240 mg
Jód20 mcg
Mangan0.66 mg
Měď0.13 mg
Selen20 mg
Sodík287 mg
Vápník80 mg
Železo2.7 mg
Zinek3.3 mg
Dávkování:
30g (1,5 odměrky) prášku se rozmíchá v 500 ml vody. Pije se těsně před výkonem a potom každých 10 -15 min, podle doby, intenzity výkonu a teploty prostředí: Děti 12 – 15 let před výkonem 100 – 200 ml po výkonu 400 – 1600 ml Alergeny: soja a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich dospělí před výkonem 100 – 200 ml po výkonu 500 – 2200 ml




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Isodrink 500 g

Enervit isotonic G 10x16 sáčky pomeranč

H5 Zero 20 tablet

AC hydration tabs 20 tablet




Výrobky značky:

Kategorie