BCAA 2:1:1 + Nitric Oxide 1000 tablet

B
S
R
X
V
 
Kód zboží:05041003
Výrobce:Prom In
Dostupnost:skladem
 
Cena:1 231 Kč vč. DPH
 

 
množství:ks  




Vážení zákazníci, uvedené texty a složení postupně upřesňujeme, aby odpovídalo novým směrnicím EU. Omlouváme se, ale vzhledem k náročnosti této akce a nutné spolupráci s výrobci mohou tyto úpravy trvat delší dobu. Děkujeme za pochopení.

BCAA + nitric oxide - Promil

Větvené aminokyseliny chrání svalovou hmotu před devastací. Již toto krátké konstatování by bylo dobrým důvodem k jejich suplementaci. Leucin, izoleucin a valin ( označované společně anglickou zkratkou BCAA ) patří mezi osm esenciálních aminokyselin, které musí být přijímány potravou, protože si je organismus nedokáže vyrobit. Ovšem i mezi nimi mají výjimečné postavení, protože ve spektru ostatních aminokyselin tvořících svalovou bílkovinu zaujímají celou třetinu! V přirozené formě jich je právě nejvíce v syrovátkové bílkovině a proto jsou proteinové koncentráty firmy Promil řady Laktofit tak kvalitní.
Větvené aminokyseliny vstupují během tréninku do energetického metabolismu a jsou využívány jako zdroj energie. Dochází tedy k štěpení svalové hmoty ( destrukce – katabolismus ) a tím trpí jak regenerace, tak nárůst svalové hmoty. Pokud dodáme větvené aminokyseliny formou suplementu, tak této krajně nepříznivé situaci do značné míry zabráníme, protože spotřebované aminokyseliny jsou ihned nahrazeny. Tato situace je ještě více vyhrocená právě při dietách s nízkým obsahem sacharidů ( v kulturistice při rýsovacích dietách )a při hladovění. Jejich potřeba tedy výrazně stoupá, protože organismus v tomto případě je mnohem více využívá jako energetickou náhražku chybějících sacharidů. Jejich příjem nijak nezatěžuje játra, protože nejsou jimi metabolizovány a jsou zpracovávány přímo ve svalu. Tím, že snižují tvorbu kyseliny mléčné ( laktátu ) jako nejvýznamnějšího odpadního produktu anaerobního metabolismu, tak to signalizuje, že svaly „šetří“ zásobní svalový glykogen a tím mají více energie na trénink. Suplementace BCAA napomáhá i odbourávání podkožního tuku.
Firma Promil,přesto že její sacharido-proteinové koncentráty díky používané syrovátkové bílkovině obsahují enormní podíl BCAA, zařadila do svého spektra sportovní výživy ještě speciální koncentrát BCAA pod názvem „BCAA Promil Maxima“. Protože dominantní postavení mezi větvenými aminokyselinami má leucin, jehož spotřeba je nejvyšší a přispívá nejvíce k urychlení nárůstu svalové hmoty, jeho množství v přípravku je oproti ostatním dvěma aminokyselinám dvojnásobné. Tedy optimální poměr leucin : izoleucin : valin je 2 : 1 : 1.
Ojedinělé je zkombinování větvených aminokyselin s Nitrix oxidem ( arginin –alfa-ketoglutarátem ). Tato sůl argininu má zcela výjimečnou vlastnost: v buňkách endotelu cév vytváří oxid dusnatý, látku, která v organismu má tolik pozitivních zdravotních účinků, že za její objevení byla udělena Nobelova cena za medicínu. Nás především zajímá skutečnost, že jejím působením se rozšiřují cévy a zlepšuje se prokrvení pracujících svalů. Tím se k nim dostává mnohem více kyslíku a výživných látek – a samozřejmě větvených aminokyselin. Kombinace BCAA a arginin – alfa – ketoglutarátu je tedy unikátní a podstatně zvyšuje efekt a využití přijímaných větvených aminokyselin.
Složení:
L-leucin, L-valin, L-isoleucin, AAKG - arginin alfa ketoglutarát, želatinová kapsle, stearát hořečnatý
Průměrné nutriční informace ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota1680 kJ
Bílkoviny - proteiny98 g
Aminokyseliny v 1 kapsli:
L-Isoleucin100 mg
L-Leucin200 mg
L-Valin100 mg
Obsah ostatních účinných látek v 1 kapsli:
Arginin alfa-ketoglutarát100 mg
Dávkování:
tréninkové dny: 3 až 5 gramů zhruba 60 minut před tréninkem a dalších 3 až 5 gramů ihned po tréninku. dny odpočinku: dvě dávky rozložit během dne, ideálně s proteinovým jídlem (koktejlem). Celková denní dávka by neměla překročit 10 gramů.




V této kategorii výrobků také nabízíme:

Balanced Amino Acid Complex 90 kapslí

Supreme BCAA + Glutamine capsules 1100 mg 150 kapslí

BCAA 120 tablet

BCAA 2:1:1 500g




Výrobky značky:

Kategorie